O nama


Оркестар ВОЖД чине:
Самуиловић Миомир, вок. солиста и вођа оркестра
Тошић Зоран, виолина
Панић Зоран, бас прим
Кунтић Зоран, акуст. гитара
Лукић Милан, контрабас - бас гитара
Ђокић Драган, хармоника
Јовичић Дејан, удараљке и вокал
Оркестар је основан 1988. године, када су се сродне душе нашле на истом задатку: сачувати традицију, сачувати душу и оно зрнце романтике и боемштине која нам је потребна да не будемо обични, безлични учесници, тачније посматрачи свега што се догађа око нас. Увек смо склони да кажемо: *Стара добра времена* и то звучи као фраза, али заиста су тада, те 1988. била *стара добра времена*. Право време, право место и прави људи окупљени са истим циљем, вођени *диригентском палицом* старог музичког вука Зорана Старчевића, пре свега пријатеља, па онда и сарадника, створили су музичку физиономију оркестра ВОЖД. Наравно, ништа ново и епохално нисмо урадили, нити смо имали амбиције да променимо свет, али сигурно смо учинили много да своје животе учинимо вреднијим, бавећи се на овакав начин музиком, а сигурно и највећа сатисфакција за нас је хиљаде пријатељстава широм целе наше земље. V многе домове и многа срца ушао је ВОЖД са својом музиком, изводећи акустичну, тзв. новоградску, ауторску музику.Композитор и аранжер свих композиција је Зоран Старчевић, композитор и гитариста. Текстове пише Миомир Самуиловић, вок. солиста, који је иначе аутор текстова песама које изводе најпопуларнији певачи домаће музике, а могу се наћи у његовој збирци : *Моје строфе и рефрени*.
До сада објављена четири музичка издања:
- ТРИ МЕТЕРА СОМОТА, издање МИТ СТАРЧЕВИЋ, 1994.Г.
- ЈА НЕМАМ ДРУГЕ ЗЕМЉЕ СЕМ СРБИЈЕ, 1995.Г.
- СРЦЕ НЕ СЛУША РАЗУМ, ПГП РТС, 1998.Г.
- ВОЖД 2006, 2006 г.
Снимано у студију АР-ТОН, Београд, тон - мајстор Аца Радојичић и у студију Зорана Старчевића у Београд, текстови Миомир Самуиловић, музика Зоран Старчевић.
Учествовали на Бањалучком фестивалу градске музике, 1999.Г. и на *Европском пикнику*, вече балканске музике, Плоцк -Пољска 2001.
По традицији, на носачу звука налазе се и два традиционала: *Возила се по мору галија* и *Долином се шетала*.
Поред ових музичких издања, у продаји се могу наћи и видео-издања музичких спотова за песме *Три метера сомота*, *Улицом српских владара*, *Свадба* и др.
Наравно, заштитни знак ВОЖДА је стара војвођанска песма -бећарац *Три метера сомота* за коју је снимљен и видео спот који је постигао огроман успех и небројено пута био емитован на телевизијским станицама у целој земљи и ВОЖДУ практично отворио пут до публике која подржава овај музички стил.

Pretraga

logo.jpg